Scannen met licht


Deze procedure werkt door een lichtstraal te richten op een voorwerp. Hierbij wordt een raster van donker en lichte lijnen gebruikt. De hoeveelheid teruggekaatst licht wordt geregistreerd en vervolgens wordt hier een 3D model van gemaakt op de computer.

Voor deze techniek kunnen momenteel niet alle voorwerpen gebruik worden. Uw voorwerp dient aan de volgende eisen te voldoen:
-minimaal 4cm groot
-maximaal 1 meter groot
-er moet goed kleurcontrast zijn. Het object is niet te donker. Eventueel is dit op te lossen met onze afwasbare spray. Dit gaat dan wel ten koste van de kleurinformatie
-geen doorschijnende of sterk reflecterende oppervlakten. Ook hiervoor is eventueel de spray te gebruiken
-Alles wat beweegt zal artefacten geven. Dit is niet gewenst. Voor het scannen van personen of minimaal bewegende objecten, kan de methode fotometrie gebruikt worden.
-gezichten zijn niet goed te scannen met deze methode, vanwege de bewegingen, maar ook omdat het felle licht schadelijk is voor de ogen.

Scannen door middel van foto's (fotometrie)


Bij deze methode doet de omvang van het voorwerp er niet toe (in de zin van de omvang van een munt tot de omvang van een huis). Wel is ook bij deze methode het beter als er geen bewegingen in het voorwerp zijn. Een beetje beweging kan vaak wel nog opgelost worden.
Bij deze methode worden er op gestructureerde manier tientallen foto's gemaakt van uw voorwerp. Door deze foto informatie kan de computer een 3D model genereren.
Ook hiebij geld dat doorzichtige of erg glanzende objecten niet goed bruikbaar zijn. Ook mag het object niet eentonig van kleur/vorm zijn.
Hoe 3D scannen werkt
SCAN
Made by www.IQsted.com 2017